MENIU

Obama recunoaște că SUA au subestimat amenințarea reprezentată de Statul Islamic

OBAMA I-A SCRIS LUI PUTIN pentru a-l informa că a încălcat tratatul privind forțele nucleare

Președintele Barack Obama a recunoscut duminică că Statele Unite ale Americii au subestimat faptul că haosul din Siria ar putea oferi un teren propice pentru apariția grupărilor jihadiste periculoase precum organizația Statul Islamic (SI), informează AFP.

Șeful statului american a afirmat pentru CBS News că Siria reprezintă 'Ground Zero pentru jihadiștii din întreaga lume'.

'Șeful serviciilor noastre de informații Jim Clapper a recunoscut că acestea au subestimat ceea ce se întâmplă în Siria', a declarat el.

Barack Obama a afirmat că cei care fac propagandă SI au devenit foarte activi în mediul on-line și atrag, în Europa, America, Australia și în țările musulmane, noi recruți 'care cred în inepțiile lor jihadiste'.

Liderul de la Casa Albă a adăugat că soluția este în parte militară, referindu-se la raidurile aeriene lansate de coaliția formată din Statele Unite și aliații săi, având drept scop privarea SI de teritorii și resurse. Obama a subliniat însă că Siria și Irakul trebuie să-și rezolve crizele politice care afectează cele două țări.

Irakul este divizat, după retragerea trupelor americane, între o populație sunnită și un guvern șiit, în timp ce Siria este prinsă într-un război civil sângeros din 2011. AGERPRES

Mai multe articole despre:
SUA Barak Obama Statul islamic