MENIU

O turistă a fost sfâșiată de rechin în timp ce se afla în vacanță. Femeia a făcut stop cardiac în timp ce se afla în elicopterul care o transporta la spital

O femeie din Germania, în vârstă de 30 de ani, a decedat după ce a fost atacată de un rechin în apropierea Insulelor Canare, conform informațiilor furnizate de DPA și preluate de Agerpres. Incidentul s-a petrecut în Oceanul Atlantic, la aproximativ 500 de kilometri sud de insulele spaniole, în timpul unei excursii cu un catamaran britanic.

Femeia a murit în drum spre spital

Se pare că turista a sărit în apă luni, moment în care a fost atacată de rechin, suferind răni grave, inclusiv pierderea unui picior. Deși a fost salvată și transportată cu un elicopter de salvare spaniol, femeia a suferit un stop cardiac în timpul zborului către Insulele Canare. Din păcate, medicii de la un spital din Las Palmas, pe insula Gran Canaria, au putut doar să confirme decesul acesteia.

Potrivit raportărilor, autoritățile spaniole au contactat inițial serviciile din Maroc pentru a solicita asistență, dar se pare că ajutorul a fost refuzat, ceea ce a determinat intervenția Forțelor Aeriene Spaniole.

Atacurile de rechini în această zonă a Oceanului Atlantic sunt extrem de rare; de la începutul înregistrărilor, în secolul al XVI-lea, au fost documentate doar șapte astfel de incidente. În prezent, nu se cunosc detalii despre specia rechinului implicat în atac sau despre originea exactă a femeii.