MENIU

O tânără de 24 de ani a murit după ce un chirurg plastician găsit online i-a efectuat șase intervenții estetice într-o singură operație

Viviane Lira Monte, o tânără de 24 de ani, a decedat după ce a fost supusă unei intervenții chirurgicale estetice complexe, în care i s-au efectuat șase proceduri în aceeași zi.

Intervenția a avut loc pe 31 august și a durat opt ore, incluzând liposucție, reducerea sânilor și injectarea propriei grăsimi în alte zone ale corpului. La doar câteva zile după operație, tânăra a dezvoltat o infecție masivă în abdomen, care i-a adus sfârșitul după 22 de zile de suferință la terapie intensivă.

Tânăra de 24 de ani a murit

Potrivit CNN Brasil, Viviane a murit pe 26 septembrie din cauza insuficienței cardiace, cauzată de infecția severă care s-a instalat după operație.

Viviane și-a găsit chirurgul plastician prin intermediul internetului. Medicul, care își desfășoară activitatea în orașul Sobral, din statul Ceara, Brazilia, i-a spus că este posibil să efectueze toate cele șase proceduri estetice într-o singură intervenție chirurgicală. Familia tinerei a declarat că medicul i-a permis să plece acasă la doar 15 ore după operație, moment în care Viviane a început să sufere de dureri insuportabile și complicații grave.

Infecția a devenit incontrolabilă

După ce a fost externată, Viviane a acuzat dureri severe, iar familia a dus-o de urgență la o clinică medicală. De acolo, ea a fost transferată la un spital unde a fost internată la terapie intensivă. Medicii au reușit să trateze o embolie pulmonară, dar infecția abdominală a continuat să se agraveze, culminând cu decesul tinerei din cauza insuficienței cardiace.

Soțul său, Renan Santiago, a povestit cu durere cum starea lui Viviane s-a îmbunătățit temporar după internare, dar apoi a început din nou să se deterioreze. „Avea inflamație și infecție din cauza intervenției chirurgicale. În cele din urmă, nu a mai putut respira, dar medicii au reușit să o resusciteze pentru o perioadă. A fost intubată și îngrijită, dar nu a mai putut să-și revină. Am văzut-o murind încet, pe parcursul celor 22 de zile de chinuri cumplite. În fiecare zi, vocea ei devenea din ce în ce mai slabă, știa că se apropie de sfârșit”, a spus Santiago.

Familia acuză chirurgul de malpraxis

Renan Santiago l-a acuzat pe chirurgul plastician de moartea soției sale, menționând că acesta a insistat ca Viviane să facă toate cele șase proceduri în aceeași intervenție. Mai mult, Santiago susține că medicul i-a oferit o reducere semnificativă de preț pentru toate procedurile dacă acestea erau efectuate într-o singură zi și că a cerut suma de 50.000 de dolari în numerar.

După operație, chirurgul i-ar fi asigurat pe membrii familiei că starea tinerei era normală și că își va reveni. Totuși, situația s-a înrăutățit rapid, iar Viviane nu a mai reușit să se recupereze.

Investigațiile continuă

Poliția braziliană a deschis o anchetă privind moartea tinerei și investighează circumstanțele în care au fost efectuate cele șase intervenții estetice. De asemenea, se iau în considerare acuzațiile familiei referitoare la modul în care a fost gestionată intervenția și externarea precoce a pacientei.

 Cazul a declanșat un val de indignare și îngrijorare privind siguranța procedurilor estetice complexe realizate într-o singură intervenție și în condiții inadecvate.