MENIU

O sportivă de la Jocurile Olimpice a fost stropită cu benzină și incendiată de către iubit. Tânăra de 33 de ani se află în stare gravă

Rebecca Cheptegui, o maratonistă ugandeză care a participat recent la Jocurile Olimpice de la Paris, se află într-o stare critică după ce a fost atacată de iubitul ei. Conform relatărilor presei locale, sportiva a suferit arsuri grave pe mai mult de 75% din suprafața corpului, după ce partenerul ei ar fi stropit-o cu benzină și i-ar fi dat foc.

Sportiva luptă să supraviețuiască

Incidentul a avut loc duminică după-amiază, iar Cheptegui a fost transportată de urgență la spitalul din Eldoret, Kenya, unde medicii luptă pentru a-i salva viața. Presa din Kenya și Uganda a confirmat gravitatea stării ei și a relatat detalii despre atacul brutal.

Comandantul poliției din comitatul Trans Nzoia, Jeremiah Ole Kosiom, a declarat pentru ziarul The Star că iubitul lui Cheptegui, Daniel Ndiema Marangach, a fost și el rănit în timpul atacului, descris ca o dispută domestică violentă. În timpul incidentului, Marangach ar fi intrat în locuința pe care o împărțea cu Cheptegui, în timp ce aceasta se afla la biserică împreună cu copiii lor. La întoarcerea acasă, el ar fi comis fapta șocantă.

Rebecca Cheptegui a participat la Jocurile Olimpice de la Paris

Rebecca Cheptegui, în vârstă de 33 de ani, a reprezentat Uganda la Jocurile Olimpice de la Paris, unde a terminat pe locul 44. Sportiva își achiziționase recent un teren în Kenya, unde își construise o casă și locuia pe durata antrenamentelor.

Autoritățile kenyene au deschis o anchetă pentru a elucida circumstanțele exacte ale incidentului și pentru a stabili vinovăția.