MENIU

O întâlnire complicată. Obama îl primește pe Trump la Casa Albă

Președintele SUA Barack Obama îl primește joi, la Casa Albă, pe președintele ales Donald Trump, pentru a facilita o tranziție liniștită de putere după neașteptata victorie a republicanului.

Barack Obama îl va primi joi pe succesorul său, Donald Trump, în Biroul Oval, pentru o întâlnire vizând să asigure tranziția liniștită de putere, notează Reuters.

Barack Obama și soția sa, Michelle, îi vor primi pe Donald și Melania Trump la Casa Albă. Reuniunea dintre cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite și succesorul său, ales marți în dauna lui Hillary Clinton, va începe la orele 11.00 (16.00 GMT) și va fi urmată de scurte declarații de presă, a precizat executivul american.

Obama și Trump nu au prea avut contacte în trecut și au fost într-un conflict deschis în timpul campaniei electorale și înainte de aceasta.

Trump a fost liderul mișcării ce punea sub semnul întrebării validitatea cetățeniei americane a lui Obama, susținând că acesta nu s-a născut în SUA.

Mai mult, republicanul a criticat dur majoritatea măsurilor lui Obama - printre care reforma asigurărilor de sănătate sau acordul cu Iranul - și a promis anularea acestora.

Obama a susținut-o puternic pe Hillary Clinton în campanie și l-a declarat pe Tump drept nepotrivit pentru a prelua președinția SUA.

Miercuri, liderul de la Casa Albă a clarificat că, în ciuda diferendelor cu Trump, va urma exemplul oferit de fostul președinte George W. Bush în 2008 și va asigura o tranziție liniștită de putere.

 

 

Mai multe articole despre:
Casa Albă ALEGERI SUA Donald Trump Barack Obama