MENIU

O furtună tropicală a făcut prăpăd în Filipine. Cel puțin 72 de oameni au murit și 14 sunt dați dispăruți

O furtună tropicală a făcut prăpăd în Filipine

Cel puțin 72 de oameni au murit în Filipine, după ce o furtună tropicală a lovit insula principală a arhipelagului. Ploile abundente au început încă de acum câteva zile. Viteza vântului a atins 100 de kilometri pe oră, apoi au fost alunecări de teren și inundații, care au luat familii întregi și au distrus sute de case. 

Pe lângă cele 72 de victime, alte 14 persoane sunt date dispărute, iar 33 au fost rănite, a informat directorul Apărării Civile. Cel mai afectat a fost satul Kusiong, unde serviciile de intervenție au găsit zeci de cadavre.

Peste 7 mii de oameni au fost evacuați înainte de declanșarea furtunii. Furtuna a lovit la începutul unui weekend lung în Filipine, când milioane de oameni se întorc în orașele lor natale pentru a vizita mormintele rudelor.

Filipine este lovită în medie de 20 de furtuni majore în fiecare an. Acestea ucid sute de oameni și mențin regiuni întregi în sărăcie continuă. Oamenii de știință au avertizat că astfel de furtuni devin din ce în ce mai puternice din cauza schimbărilor climatice. 

Mai multe articole despre:
furtuna tropicala filipine