MENIU

O femeie, premier la Chişinău. Cine ar putea conduce Guvernul Republicii Moldova

<p>Maia Sandu</p>

Ministrul în exercițiu al Educației din Republica Moldova, Maia Sandu, a fost desemnată drept candidat pentru funcția de prim-ministru. Anunţul a fost făcut de liderul Partidului Democrat, Marian Lupu.

Coaliţia pro-europeană de la Chişinău a amânat pentru mâine anunţul oficial referitor la numele viitorului premier. Un lider al coaliţiei, Marian Lupu, a confirmat însă că propunerea Partidului Democrat Liberal este Maia Sandu, actualul ministru al Educaţiei. Înainte de a oficializa propunerea, cele trei partide care formează majoritatea vor purta o nouă serie de negocieri.

Maia Sandu deţine funcţia de ministru al Educaţiei din 2012. Anterior, ea a lucrat în cadrul Ministerului Economiei din Republica Moldova şi a fost consilier al directorului Executiv al Băncii Mondiale.

Guvernul de la Chişinău este condus interimar de Natalia Gherman, ministrul de Externe, după ce Chiril Gaburici şi-a dat demisia, pe 12 iunie. Cele trei partide pro-europene au anunţat marţi seară că au parafat acordul de formare a unei noi coaliţii de guvernare.