MENIU

O femeie a recunoscut pe patul de moarte că și-a ucis copilul. 40 de ani a trăit cu o povară în suflet: „Am considerat că e momentul să plece”

După patru decenii de tăcere, o femeie a făcut o mărturisire șocantă pe patul de moarte. Antonya Cooper, care a trăit în Anglia, și-a dezvăluit secretul devastator înainte de a-și da ultima suflare.

În vârstă de 77 de ani, Antonya a trăit cu o povară imensă: în urmă cu 40 de ani, și-a ucis propriul copil pentru a-i curma suferința.

Cu ce boală se confrunta fiul femeii

Antonya Cooper a murit zilele trecute, după ce a dezvăluit că și-a omorât fiul în 1981. Fiul ei, pe atunci de 7 ani, suferea de o formă rară și dureroasă de cancer. Bătrâna a mărturisit că, văzându-l cum suferă cumplit, a decis să-i administreze o doză letală de morfină pentru a-i curma suferința.

„I-am dat o doză de sulfat de morfină. L-am urmărit cum a îndurat cu curaj tot acel tratament brutal, iar când a devenit evident că suferința lui era de nesuportat, am considerat că este momentul să plece”, a declarat Antonya Cooper la BBC Radio Oxford.

Antonya a ales să-și dezvăluie secretul după ce a aflat că mai are puțin timp de trăit, dorind să-și elibereze sufletul de această povară înainte de a pleca. Și-a asumat responsabilitatea pentru faptele sale, conștientă că ar putea fi acuzată de omor sau ucidere din culpă. A avertizat autoritățile că trebuie să se grăbească dacă vor să ia măsuri legale, deoarece sfârșitul ei era iminent.

Cum a reacționat familia femeii

Decesul Antonyei a fost anunțat ieri de familia ei. Ea și-a pierdut viața după o luptă îndelungată cu cancerul. Familia ei a declarat că Antonya a fost liniștită în ultimele sale momente, înconjurată de cei dragi, și că a murit așa cum și-a dorit.

„Era liniștită, nu avea dureri, era acasă, înconjurată de familia ei iubitoare. A fost exact așa cum și-a dorit ea. Și-a trăit viața în condițiile ei și a murit în condițiile ei”, a transmis familia femeii.

Deși Antonya nu mai este în viață, poliția a demarat o anchetă pentru a examina circumstanțele morții fiului ei și pentru a determina dacă este vorba despre un caz de moarte asistată.