MENIU

O echipă de medici și jurnaliști occidentali, ucisă cu pietre în Guineea

O echipă de medici şi jurnalişti occidentali a fost ucisă, în Guineea, după ce a fost atacată cu pietre de localnici, relatează autoritățile din Guineea. Cele opt persoane se aflau în Africa, pentru a oferi informaţii cu privire la riscurile virusului Ebola. 

Mai multe măsuri extreme au fost luate, în vestul Africii, din cauza temutei maladii. Guvernul din Sierra Leone a impus interdicţii de circulaţie în interiorul ţării şi a închis total graniţele pe o perioadă de trei zile. Practic, ţara este blocată complet, iar celor şase milioane de locuitori le este interzis să iasă din case, informează  B1TV.

În urma incidentului, şase persoane au fost arestate, a anunţat premierul ţării africane. Crimele s-au petrecut în Wome, locul în care, în luna martie, a fost descoperit pentru prima oară virusul. De atunci, Ebola s-a răspândit rapid în Africa de Vest şi a provocat moartea a peste 2.600 de persoane, potrivit Organizatiei Mondiale de Sanatate.
Sierra Leone este una din ţările cel mai greu lovite de virusul Ebola, care a făcut 700 de morţi până acum, de la începutul epidemiei, în martie 2014.

 

Mai multe articole despre:
medici Africa Guineea ebola jurnaliști occidentali