MENIU

O bătrână a fost arestată pentru crimă după ce și-a împușcat mortal soțul bolnav în stadiu terminal. Cei doi plănuiseră să se sinucidă

O întâmplare mai puțin obișnuită a zguduit presa și opinia publică de peste ocean. O femeie în vârstă de 76 de ani, din SUA, Ellen Gilland, este acuzată că și-a împușcat soțul imobilizat la pat, Jerry Gilland, la Spitalul AdventHealth din Daytona Beachcare, relatează Daytona Beach News Journal.   

Potrivit anchetatorilor, cei doi soți încheiaseră un pact de sinucidere în urmă cu trei săptămâni, în cazul în care starea de sănătate a bărbatului continua să se deterioreze. Jerry Gilland, în vârstă de 77 de ani, voia să folosească arma, însă ”nu a avut putere”, astfel că soția lui ”a trebui să apese trăgaciul pentru el”, au precizat polițiștii.

După ce și-a împușcat soțul, sâmbătă, în jurul orei 11:30, ea a refuzat să iasă de acolo până în jurul orei 15:30, după lungi negocieri cu poliția. Mai mulți martori au declarat că au văzut-o pe femeie în spatele patului lui Jerry, îndreptând pistolul către ușa camerei. 

Șeful poliției locale a declarat că Ellen Gilland nu a amenințat să împuște pe nimeni altcineva, însă nu a vrut să lase arma jos când polițiștii au sosit la fața locului. Femeia intenționa să se sinucidă și ea cu același pistol după ce și-a împușcat soțul, însă nu a putut să ducă la îndeplinire planul.

Negocierile cu forțele de ordine au durat aproximativ trei ore. Femeia a fost reținută după ce o echipă SWAT a intrat în salon și a curentat-o. Atunci, ea a tras un foc de armă în tavan, apoi a lăsat arma jos, informează ziare.com.

O parte a spitalului a fost evacuată, iar unii medici sau asistente s-au adăpostit în dulapuri și s-au încuiat în camere.

Ellen Gilland a fost pusă sub acuzare pentru atac armat și este arestată fără posibilitatea de eliberare pe cauțiune la închisoarea din comitatul Volusia.

Mai multe articole despre:
spital bolnav sinucidere crima SUA