MENIU

O țară din Uniunea Europeană a interzis butonul ”like” de la Facebook. Justiția a decis că e ilegal

O instanţă germană a decis miercuri că transmiterea datelor utilizatorilor unui magazin online către Facebook după ce consumatorii au apăsat butonul Like pe site, fără a avea însă consimţământul acestora pentru transferul de informaţii confidenţiale, este ilegală şi încalcă legislaţia germană şi comunitară, transmite Reuters.

Justiţia a decis în favoarea Asociaţiei Consumatorului din Renania de Nord-Westphalia, care s-a plâns că un magazin on-line a colectat date despre utilizatorii săi şi le-a trimis către Facebook, înainte ca aceştia să apese butonul like şi pe site-ul de socializare.

”O simplă referinţă către o declaraţie de protecţie a datelor în subsolul paginii nu este suficientă pentru a indica faptul că datele colectate de acest site vor fi procesate”, şi-a argumentat decizia justiţia din Duesseldorf.

Retailerul riscă o amendă de până la 250.000 de euro sau condamnarea managerului la şase luni de închisoare.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Facebook a susţinut că decizia se referă la un caz particular şi modul în care o altă companie a obţinut consimţământul utilizatorilor săi.

Mai multe articole despre:
Germania Facebook Like butonul like