MENIU

Noi detalii în cazul celor 6 cadavre găsite într-un hotel de lux. Totul a pornit de la un ceai mortal

O tragedie șocantă a avut loc în hotelul Grand Hyatt Erawan din Bangkok, unde poliția a descoperit șase turiști morți într-o cameră, toți victimele unui ceai fatal cu cianură. Incidentul a fost dezvăluit de autorități miercuri, după ce o cameristă a găsit cadavrele marți seara.

Cum s-a întâmplat totul

Anchetatorii au concluzionat că unul dintre cei decedați ar fi pus cianură în ceaiul băut de ceilalți, probabil din motive legate de datorii. Toate cele șase persoane - trei bărbați și trei femei - au fost găsite decedate în camera de hotel. Inițial s-a speculat că ar fi fost o împușcătură, dar ipoteza a fost respinsă ulterior.

Victimele, cetățeni vietnamezi, doi dintre ei având și cetățenia americană, se pare că erau implicați într-un împrumut financiar semnificativ între ei, pentru investiții. Cianura a fost descoperită în cănile de ceai din cameră, după ce un chelner a livrat mâncare și ceai în jurul orei 14:00, conform poliției.

Detalii din ancheta poliției

Chelnerul care a livrat comanda a menționat că doamna Chong, una dintre victime, a refuzat să primească ceai făcut de el, fiind foarte stresată și vorbind puțin. După livrare, chelnerul a părăsit camera, iar conform anchetatorilor, nimeni altcineva nu a intrat în cameră înainte ca tragedia să fie descoperită.

În camera de hotel au fost găsite mai multe substanțe consumabile, precum ceaiuri, băuturi energizante și miere, toate în recipiente deschise. Autoritățile au confirmat prezența cianurii în ceaiul consumat de victime, iar nicio altă dovadă a unui conflict sau a unui jaf nu a fost identificată.

Familia și prietenii victimelor au fost profund șocați de această tragedie neașteptată. „Este o pierdere imensă pentru noi”, a declarat unul dintre apropiații celor decedați. 

Ancheta continuă pentru a clarifica circumstanțele exacte ale acestui tragic incident, iar bagajele victimelor vor fi percheziționate pentru a aduce lumină în caz.