MENIU

Nivelul de alertă teroristă, ridicat, în Spania şi Italia

Spania şi Italia au crescut nivelul alertei teroriste în urma atentatelor de vineri, din Franţa, Tunisia şi Kuwait, soldate cu zeci de morţi. La rândul său, şi Cehia a sporit măsurile de securitate la ambasade, aeroporturi şi la filialele locale ale companiei americane Air Products, vizată de atacul din Franţa.

"Ţinând cont de apropierea ţării noastre de zonele în care au avut loc unele dintre aceste atacuri, s-a propus să ridicăm nivelul alertei antiteroriste de la trei, adică mediu, la patru, adică ridicat, pe o scară cu cinci trepte, a declarat ministrul spaniol de Interne, într-o conferinţă de presă.

Măsura a fost adoptată după o reuniune de urgenţă a principalilor oficiali antiterorism şi din serviciile de informaţii, la care au participat şi liderii opoziţiei, a adăugat oficialul. "Nici o ţară nu este fără riscuri.

Am ridicat nivelul alertei pentru a mobiliza acele unităţi responsabile cu protejarea locurilor sensibile", a declarat, la rândul său, şi ministrul italian de Interne. "Vom câştiga provocarea teroristă doar dacă nu ne lăsăm condiţionaţi de frică", a subliniat acesta.

Mai multe articole despre:
atentate nivel alerta terorista