MENIU

Ninsorile și viscolul fac ravagii în America - Clipe de coșmar în California - FOTO&VIDEO

Statele Unite sunt lovite de vremea severă. Ninsorile abundente au făcut ravagii în ultimele zile. Căderile masive de zăpadă din California au dus la distrugeri și la blocaje pe drumuri. 

Clipe de groază pentru locuitorii din California în ultimele zile. Ninsoarea, un fenomen foarte rar în regiune, a afectat mai multe zone, ca și frigul și vântul puternic. 

O furtună de zăpadă a adus pe coasta continentului american un strat de zăpadă de doi metri în stațiunile însorite de lângă Los Angeles.

Ninsorile au ajuns chiar și aproape de metropola care are ieșire la oceanul Pacific, care este cunoscut pentru clima caldă. Șoferii au rămas blocați pe drumuri, iar mai multe acoperișuri au fost smulse de vântul puternic, relatează Realitatea PLUS. 

În Los Angeles, un oraş renumit pentru palmieri şi bulevarde însorite, a nins, fiind sub prima avertizare de viscol din ultimele trei decenii. Zăpada a acoperit parţial și emblematicul semn Hollywood.

La San Francisco a fost doborât un record vechi de 132 de ani privind temperatura minimă. La sfârșitul săptămânii trecute, mercurul a coborât la 4 grade Celsius în termometre.

Zăpada a atins peste 19 metri în sudul Californiei, potrivit CNN. Iar în paralel cu ninsorile vor cădea și ploi abundente, în vest și nordul SUA, potrivit meteorologilor. Tornade și vânturi puternice au lovit centrul SUA, iar furtuni puternice, cu vânt și grindină, au izbucnit în Oklahoma, Kansas și Texas.

Ninsorile, viscolul și ploile au lăsat peste 120 de mii de case fără energie electrică în California. De asemenea, o autostradă care leagă nordul de sudul Californiei a fost închisă din cauza poleiului. Și alunecările au produs pagube însemnate. Un drum care traversează Parcul Național Los Padres a fost închis, realtează Realitatea PLUS.

Stratul de zăpadă depășește doi metri în stațiunea Mountain High, aflată la 125 de kilometri de Los Angeles. Serviciului Național de Meteorologie american susține că această furtună a fost una dintre cele mai puternice din istoria măsurătorilor. De asemenea, veștile de la meteorologi nu sunt tocmai bune, ninsorile vor continua până la jumătatea acestei săptămâni, potrivit Realitatea PLUS.