MENIU

Netanyahu: Iranul trebuie să recunoască existența Israelului, în acordul privind programul nuclear

<p>Netanyahu: &Icirc;n acordul privind programul nuclear, Iranul trebuie să recunoască existența Israelului</p>

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a cerut, vineri, ca orice acord final, referitor la programul nuclear iranian, să conțină recunoașterea "fără ambiguitate", de către Teheran, a dreptului la existență al Israelului, informează AFP, citată de Agerpres.

"Israelul cere ca orice acord final cu Iranul să includă o recunoaștere iraniană clară și fără ambiguitate a dreptului la existență al Israelului", a spus șeful guvernului israelian, citat într-un comunicat al serviciului său de presă.

Netanyahu a subliniat, de asemenea, necesitatea de a crește presiunile asupra Iranului, pentru a obține un compromis mai bun, decât acordul de etapă asupra căruia au convenit joi Teheranul și marile puteri.

"Unii spun că singura alternativă a acestui acord este războiul", a spus Benjamin Netanyahu, adăugând că această abordare "nu este corectă".

"Există o a treia posibilitate: să rămânem fermi, să creștem presiunea asupra Iranului, până când se va ajunge la un bun acord", a precizat premierul israelian.

Iranul și statele din Grupul '5+1' (SUA, Rusia, Marea Britanie, Franța, China și Germania) au convenit, joi, asupra punctelor-cheie ale unui acord, privind programul nuclear controversat iranian. Punctele comune la care s-a ajuns după opt zi de negocieri maraton, la Lausanne, deschid calea pentru elaborarea unui acord mai detaliat până la sfârșitul lunii iunie.