MENIU

NBC: SUA, atac cibernetic masiv împotriva Rusiei

Americanii pregătesc un contraatac cibernetic după ce ruşii s-au amestecat în alegerile din Statele Unite. Operaţiunea dirijată de CIA va fi clandestină, fără precedent şi ar urma să facă dezvăluiri stânjenitoare despre liderii ruşi. Una dintre ţinte este chiar preşedintele Vladimir Putin. 

Televiziunea NBC News susţine că amestecul ruşilor în alegerile prezidenţiale americane nu va rămâne fără răspuns. Urmează o replică puternică, secretă şi stânjenitoare pentru Moscova, spun oficiali ai Statelor Unite, potrivit Realitatea TV.

"Există foarte mulţi bani offshore care au fost mutaţi din Rusia prin mâinile oligarhilor. Ar fi foarte jenant dacă aceste lucruri ar fi dezvăluite şi, totodată, ar reprezenta un răspuns proporţional la acţiunile Rusiei", a declarat James Stavridis, fost comandant suprem al NATO. 

Asaltul cibernetic se concentrează pe elita Moscovei, iar principala ţintă este Vladimir Putin. Operaţiunea este pregătită de un grup din interiorul CIA.

"Este un confruntare între doi jucători de şah. În ultimele decenii am văzut asta în era nucleară, iar acum vedem asta în era cibernetică", a explicat Sean kanuck, fost ofițer de informații. 

Prin acest atac cibernetic, Statele Unite vor să transmită Rusiei să nu se mai amestece în problemele interne ale ţării, mai ales în cursa electorală între Hillary Clinton şi Donald Trump.

Vicepreședintele american Joe Biden declara, într-un interviu televizat, că SUA vor transmite un mesaj dur lui Vladimir Putin. 

"Transmitem un mesaj. Avem capacitatea de a o face... El va şti. Şi o vom facem într-un moment ales de noi şi în circumstanţele în care impactul să fie cât mai mare", a spus Biden.

Atacurile cibernetice între americani şi ruşi vin într-un moment în care tensiunile din Siria au atins o masă critică. Ambasadorul Moscovei la ONU spune că relaţiile ruso-americane nu au mai fost atât de proaste din 1973, anul războiului între Israel şi statele arabe.

Mai multe articole despre:
SUA Putin Obama Joe Biden