MENIU

„Nașul” lui Putin a avertizat despre alunecarea războiului din Ucraina către un conflict nuclear

Război în Ucraina / Foto: Profi Media

Războiul din Ucraina ar putea escalada într-un conflict mondial și s-ar putea termina cu lovituri nucleare dacă nu se declanșează „procesul de detenție”, ținând cont de „interesele Rusiei”, a spus „nașul” președintelui rus Vladimir Putin și fost deputat al Radei Supreme, Viktor Medvedchuk.

„Acum există doar două căi de ieșire: să aluneci într-un război mondial și într-un conflict nuclear sau să reîncepem procesul de detenție, pentru care este necesar să se țină cont de interesele tuturor părților”, a scris Medvedchuk într-un articol. pentru Izvestia. El a subliniat că Occidentul trebuie să „recunoaște politic” că Rusia are interese și să le țină seama.

În același timp, Medvedchuk a cerut Occidentului „să joace cinstit, să nu înșele pe nimeni, să nu lase ceață”. Fără „destindere”, războiul din Ucraina „va crește și mai mult, răspândindu-se în Europa și în alte țări”, a avertizat fostul deputat al Radei Supreme.

Potrivit acestuia, acum în Ucraina „partidul războiului domnește suprem”, ceea ce „alimentează isteria militară”, iar „dintr-un motiv oarecare Occidentul o numește cu încăpățânare democrație” și întâmpină autoritățile ucrainene cu aplauze. „Dar Partidul Păcii din Ucraina nu este favorizat nici în Europa, nici în SUA”, s-a plâns Medvedchuk.

„Dacă Occidentul nu vrea să asculte punctul de vedere al altei Ucraine, atunci aceasta este treaba lui, dar pentru Ucraina un astfel de punct de vedere este important și necesar, altfel acest coșmar nu se va sfârși niciodată”, a menționat „nașul” lui Putin. .

În acest sens, el a propus să creeze o mișcare a celor „care nu au renunțat, care nu au renunțat la credințele lor sub pedeapsa morții și a închisorii, care nu vor ca țara lor să devină un loc al confruntărilor geopolitice”.

Medvedchuk a fost șeful partidului ucrainean Platforma de opoziție - Pentru viață. După izbucnirea războiului, a încercat să treacă granița țării în uniformă militară și să evadeze, dar a fost reținut. Pentru trădare, a fost amenințat cu până la 15 ani de închisoare. La cererea părții ruse, a fost schimbat cu comandanții regimentului Azov, cărora li s-a promis că vor fi judecați în Rusia drept „naziști”. Schimbul a avut loc pe 22 septembrie.

Amenințarea utilizării armelor nucleare este în creștere, a declarat președintele rus Vladimir Putin la o întâlnire cu Consiliul pentru Drepturile Omului din decembrie anul trecut. „Despre faptul că în niciun caz Rusia nu va fi prima care va folosi [arme nucleare]. Dacă primul nu este folosit sub nicio formă, atunci nici al doilea nu va fi folosit”, a spus Putin, adăugând că „nu ne-am pierdut mințile, suntem conștienți de ce sunt armele nucleare”.