MENIU

Mutare strategică a lui Zelenski în războiul din Ucraina - DEMISII de răsunet la un an de la invazia Rusiei

Volodimir Zelenski Foto: Profi Media

Mutare de ultimă oră a președintelui Ucrainei - Volodimir Zelenski, la peste un an de la declanșarea războiului de către Vladimir Putin.

Continuă demiterile făcute de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Zelenski a dispus, miercuri, demiterea şefilor administraţiilor militare din regiunile Lugansk, Odesa şi Hmelniţki, anunță Reuters.

Preşedinţia Ucrainei nu a precizat motivele demiterilor, care intervin după un an de război.

Volodimir Zelenski a decis destituirea şefului Administraţiei militare regionale din Lugansk, Serhii Haidai, potrivit unor decrete publicate pe site-ului Preşedinţiei de la Kiev.

Serhii Haidai este unul dintre cei care au comentat frecvent despre luptele din regiunea Lugansk din nord-estul țării care se învecinează cu Rusia. Potrivit presei ucrainene, ar urma să fie numit ambasador în Kazahstan.

De asemenea, au fost demişi şefii administraţiilor militare regionale din Odesa şi Hmelniţki - Maksim Maraşcenko şi Serhii Gamali.

Marcenko a fost numit în funcția de șef al Administrației Regionale de Stat Odesa în martie 2022. Este colonel al Forțelor Armate. În 2015-2017 Marcenko a fost comandantul batalionului 24 separat de asalt „Aidar”, apoi a condus brigada 28 mecanizată.

Gamali a fost numit președinte al Administrației Regionale de Stat Hmelnițkîi înainte de invazie, pe 3 decembrie 2020. A venit în acestă funcție din mediul afaceri, în domeniile transporturilor și afacerilor cu restaurante. Înainte de numire, nu mai lucrase niciodată în agenții guvernamentale și nu fusese activ în politică.

Preşedintele Volodimir Zelenski, în mesajul său zilnic, către ucraineni, a vorbit despre intensificarea rezistenţei militare pe frontul din estul ţării.

"În est sunt lupte foarte dure. Este foarte greu. Trebuie să distrugem forţa militară a inamicului şi vom reuşi. Bilohorivka şi Mariinka, Avdiivka şi Bahmut, Vuhledar şi Kamyanka - viitorul nostru este decis aici şi în toate celelalte locuri", a afirmat Volodimir Zelenski în mesajul său din primele ore ale zilei de miercuri.

Mai multe articole despre:
razboi ucraina demiteri zelenski zelensky