MENIU

Musulmanii, chemați la Marea Moschee din Paris să-și exprime atașamentul față de valorile Franței

Marea Moschee din Paris i-a chemat pe "toți cetățenii de confesiune musulmană și pe prietenii lor" să-și exprime "atașamentul profund față de Paris, de diversitatea sa și valorile republicii", în fața acestui loc de cult, simbol al islamului în Franța, conform Agerpres.     

” 'NU' terorismului și asimilării” au notat într-un comunicat reprezentanții Marii Moschei din Paris, subliniind că după atentatele care au făcut cel puțin 129 de morți la 13 noiembrie 'mobilizarea și unirea tuturor cetățenilor sunt o necesitate și cel mai bun răspuns dat celor care doresc să inoculeze veninul discordiei și suspiciunea în sânul comunității naționale'. 

Apelul, intitulat "Suntem cu toții Paris!", precizează că această reuniune, la finalul rugăciunii de vineri, va avea loc în fața Marii Moschei, în cartierul Latin, în prezența rectorului Marii Moschei, Dalil Boubakeur, și a primarului socialist al capitalei franceze, Anne Hidalgo. 

Consiliul Francez al Cultului Musulman (CFCM), instanță reprezentativă pentru circa 2.500 de moschei din Franța, i-a îndemnat pe musulmani 'să se roage pentru Franța'.