MENIU

MOTIVUL ULUITOR pentru care în Franţa au dispărut, într-o singură noapte, 7 tone de struguri din vii

Cel putin sapte tone de struguri au disparut fara urma din vii, intr-o singura noapte, in regiunea Bordeaux, Franta. Se crede ca strugurii au fost furati de producatori de vin din zona.

Anul acesta, productia de struguri din regiune a fost foarte slaba, asa ca unii dintre producatori au cautat in vecini struguri, pentru a mai micsora din pierderi, arata The Guardian.

Viile culese de altii, peste noapte, nu reprezinta un fenomen nou. Anul acesta, insa, furtul a capatat proportii nemaivazute in regiune, scrie Ziare.com. 

Franta se confrunta cu cea mai mica recolta de struguri din 1945. Chiar daca vara a fost calduroasa, prielnica strugurilor, startul a fost unul cu probleme. Dupa o luna martie calda, care a facut ca strugurii sa apara timpuriu, aprilie a fost neasteptat de rece, inghetata pe alocuri. Nu o data viticultorii au aprins focuri intre randuri, pentru a se asigura ca ciorchinii nu vor ingheta.

Se asteapta ca Franta sa produca cu 18% mai putin vin decat anul trecut, a anuntat ministrul Agriculturii din aceasta tara.

Mai multe articole despre:
0 Franţa vin podgorie producţie de vin