MENIU

Ministerul rus de Externe: Declarațiile NATO sunt absurde. Vor să-și justifice campania antirusă

<p>Ministerul rus de Externe: Declarațiile NATO sunt absurde. Vor să-și justifice campania antirusă</p>

Ministerul rus de Externe a susținut, vineri, că declarațiile comandantului suprem al NATO, Philip Breedlove, potrivit cărora Rusia se folosește de conflicte înghețate - ca cel din Republica Moldova - ca instrument politic, cu scopul de a exercita presiuni politice sunt "absurde", informează Ziare.com.

"Este absolut evident că declarațiile lui Breedlove sunt în concordanță cu campania antirusă, al cărei unic scop este să ofere o oarecare justificare politicii agresive a NATO, față de Rusia, pașilor pe care Alianța (Nord-Atlantică) îi întreprinde în extinderea potențialului său militar. Asemenea declarații sunt atât de absurde și de departe de realitate, încât nu necesită alte comentarii", a declarat Aleksandr Lukasevici, un purtător de cuvânt al diplomației ruse, relatează agenția rusă de stat Tass.

Totodată, Aleksandr Lukasevici a subliniat faptul că "oficiali NATO fac tot mai des evaluări politice și declarații programatice".

"Ceea ce este confuz și tulburător este faptul că, în ultimul timp, oficiali NATO fac tot mai des evaluări politice și declarații programatice. Asemenea lucruri ne fac să ne întrebăm cine este, de fapt, în spatele actualului vector de dezvoltare a politicii NATO", a mai spus Aleksandr Lukasevici.

Reacția Ministerului rus de Externe vine după ce, generalul american, Philip Breedlove, si-a exprimat miercuri, într-o audiere în Congres, îngrijorarea față de faptul că agresiunea rusă din Ucraina se poate extinde în foste republici sovietice, precum Republica Moldova, în contextul în care, în regiunea separatistă moldoveană, Transnistria, sunt prezente forțe rusești.

Mai multe pe Ziare.com.