MENIU

Moralul rușilor, susținut cu glume la adresa Occidentului. Aluzie la ambițiile lui Putin, pentru prima dată într-un show de televiziune - VIDEO

Comedy Club/ Captură Youtube

Din cauza cenzurii, posturile TV din Rusi abordează, în general, doar la modul tangențial subiecte legate de situația politică  sau economică actuală. Un caz interesant este însă acela al noi ediții a Comedy Club, probabil, celui mai cunoscut show umoristic din Rusia, și care - pe lângă obișnuitele subiecte care tratează relațiile dintre bărbați și femei sau diverse situații din viața cotidiană, difuzează acum sketch-uri pe tema sancțiunilor economice ale Occidentului împotriva Rusiei.

Mesajul transmis este acela că sancțiunile nu-i sperie pe ruși, punându-se accentul pe faptul că țara condusă de Vladimir Putin continuă să domine lumea în ceea ce privește resursele de energie. Interesant este însă faptul că în aceste scenete se fac aluzii inclusiv la ambițiile lui Putin de a reface Uniunea Sovietică, subiect considerate tabu de restul media, relatează HotNews.ro.

Într-una din scenetele din noul sezon al acestui show, care pot fi găsite pe canalul acestuia de Youtube., comediantul rus Garik Harlamov face trimitere la statutul de mare putere energetică a țării și la nevoia pe care UE o are de gazul rusesc.

„Va dispărea KFC, vom prăji rândunelele, toate sancțiunile voastre le vom putem substitui. În schimb, aveți soarele în locul becurilor strălucitoare. Acolo (pe soare) veți prăji și veți fierbe. Dar voi de o mie de ori nu ne-ați ascultat. Vă spuneam să achitați cu ruble pentru gaz. Iar în curând va veni iarna. Salut, Lituania!”, cântă comediantul rus Garik Harlamov.

Într-un alt video se vorbește despre decizia de a exclude Rusia din competițiile internaționale, cum ar fi Eurovision, dar se face o trimitere directă și la ambiția Kremlinului de a reface URSS. Reamintim că Putin a numit căderea URSS „cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului trecut”.

Mai multe articole despre:
moral rusi glume tv comedy club