MENIU

Monstrul prins de un pescar lângă centrala nucleară Fukushima: Nu am mai văzut așa ceva

Hirasaka Hiroshi a postat pe Twitter o imagine în care se chinuia să țină monstrul în brațe. Este vorba despre un pește prins în apele posibil contaminate de centrala nucleară Fukushima. 

Captura a fost făcută la nord de locaţia fostei centrale nucleare Fukushima Daiichi, în apropierea coastei vestice a Rusiei. Peştele prins e un lup-de-mare, o specie care trăieşte, de obicei, în Atlantic şi Pacific, în apele de adâncime şi se răneşte cu creaturile mici de pe fundul oceanului, scrie kanald.ro.

În timp ce un exemplar obişnuit rar atinge 1,2 metri, cel capturat de Hiroshi avea doi metri lungime. Acest exemplar de lup-de-mare vine să confirme temerile pescarilor japonezi privind influenţă radiaţiilor nucleare asupra vieţii marine, în zona centralei Fukushima.

Această a fost distrusă în 2011, după un cutremur de 8,9 grade Richter, care a omorât 18.500 de persoane. În anii ce au urmat accidentului, pescarii au capturat în zona peşti careerau contaminaţi radioactiv de 2500 de ori peste limita normală.

Mai multe articole despre:
centrală nucleară Fukushima lup de mare