MENIU

Moartea Reginei Elisabeta a II-a - Boris Johnson: „Este cea mai tristă zi a țării”

Boris Johnson

Boris Johnson - fostul premier al Marii Britanii spune că este cea mai tristă zi a țării joia în care Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață.

La doar câteva zile după întâlnirea cu Regina pentru a demisiona din funcția de prim-ministru, Boris Johnson a adus un omagiu celei pe care a considerat-o un monarh „atemporal” care „avea o putere unică și simplă de a ne face fericiți”.

„De aceea am iubit-o”, a spus el într-o declarație. În ciuda faptului că este „sufocat de tristețe”, știm că moștenitorul Elisabetei a II-a, regele Charles al III-lea, va moșteni cu același stil justițiar”, spune el.

El a declarat că este „cea mai tristă zi a țării”.

 

Statement on the death of Her Majesty Queen Elizabeth II (1/3) pic.twitter.com/kDN6cW8Njp

— Boris Johnson (@BorisJohnson) September 8, 2022

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a murit la Balmoral, la vârsta de 96 de ani, după ce a domnit 70 de ani. Familia regală s-a adunat la moșia din Scoția, după ce îngrijorările au crescut cu privire la sănătatea ei.

Regina a ajuns pe tron ​​în 1952 și a asistat la schimbări sociale enorme. Odată cu moartea ei, fiul ei cel mare, Charles, fostul prinț de Wales, va conduce țara în doliu ca noul rege și șef de stat.

Într-o declarație, Palatul Buckingham a spus: „Regina a murit pașnic la Balmoral în această după-amiază. „Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine”. Toți copiii Reginei au călătorit la Balmoral, lângă Aberdeen, după ce medicii au pus-o pe Regina sub supraveghere medicală.

Mai multe articole despre:
boris johnson regina mesaj