MENIU

Moartea Dariei Dughina. FSB susține că a identificat un al doilea asasin

Serviciul se securitate al Rusiei anunță că a descoperit un complice la asasinatul Dariei Dughina. Este vorba de Tsyganenko Bogdan Petrovici, născut în 1978, care a sosit în Rusia în tranzit prin Estonia pe datat de 30 iulie 2022 și a părăsit teritoriul Rusiei cu o zi înainte de explozia, susține FSB.

Uciderea lui Dugina împreună cu Vovk ( cetăţeanul ucrainean Natalya Vovk, pe care FSB o numea anterior autorul crimei ) a fost pregătită la Moscova de un alt membru al grupării ucrainene, Tsyganenko Bogdan Petrovici, născut în 1978, care a sosit în Rusia în tranzit prin Estonia pe datat de 30 iulie 2022 și a părăsit teritoriul Rusiei cu o zi înainte de explozia de la Dugina”, a declarat luni Centrul de Relații Publice FSB.

Serviciul de informații a spus că Tsyganenko „i-a furnizat lui Vovk plăcuțe de înmatriculare și documente false în numele unui cetățean real al Republicii Kazahstan, Yulia Zaiko, și împreună cu Vovk a asamblat un dispozitiv exploziv improvizat într-un garaj închiriat din sud-vest. al Moscovei”.

FSB a raportat că, pe baza rezultatelor studiului camerelor CCTV, „este documentat că autorul crimei, cetățeanul ucrainean Vovk Natalya Pavlovna, născut în 1979, l-a monitorizat personal pe Dugina în parcarea pentru oaspeții Tradiției. festival."

„Convins că Dugina a părăsit festivalul, Vovk a urmărit-o într-o mașină Mini Cooper și a declanșat un dispozitiv exploziv improvizat”, a spus FSB.

Mașina lui Dugina a fost aruncată în aer în seara zilei de 20 august, lângă satul Bolșie Vyazemy, regiunea Moscova. Fata a murit pe loc. Pe acest fapt, Comisia de anchetă a deschis un dosar penal . Departamentul a remarcat că infracțiunea este la comandă.

Ulterior, FSB a anunțat că uciderea lui Dugina a fost rezolvată. Crima a fost planificată de serviciile speciale ucrainene. „Criminalul este cetățean al Ucrainei Vovk Natalia Pavlovna, născută în 1979, care a sosit în Rusia la 23 iulie 2022, împreună cu fiica ei Shaban Sofia Mikhailovna, născută în 2010”, a spus FSB.

Mai multe articole despre:
asasinat dughina rusia ucraina razboi