MENIU

Mister pe iahtul milionarului britanic dispărut: Specialiștii susțin că sunt multe lucruri suspecte la mijloc

Un incident maritim petrecut în apropierea coastelor Siciliei, unde un iaht s-a scufundat, a stârnit numeroase semne de întrebare. În urma tragediei, un milionar britanic și trei alte persoane, doi cetățeni americani și un canadian, au dispărut fără urmă. Deși inițial s-a speculat că o furtună ar fi fost cauza scufundării, experții au început să conteste această ipoteză, sugerând că incidentul este mult mai complex decât pare.

De ce s-a scufundat iahtul de lux

Conform primelor informații, iahtul ar fi fost lovit de o furtună puternică, scufundându-se în Marea Mediterană. Totuși, specialiștii în navigație au început să pună la îndoială această explicație, argumentând că fenomenele meteorologice raportate nu ar fi fost suficient de severe pentru a provoca un astfel de dezastru.

Căpitanul navei a declarat că echipajul a fost surprins de intensitatea vremii nefavorabile, dar experții au catalogat scufundarea ca fiind un eveniment neobișnuit și fără precedent pentru o navă de acea dimensiune. Ei susțin că, în condiții normale, iahtul ar fi trebuit să reziste furtunii.

Matthew Schanck, președintele Consiliului de Căutare și Salvare Maritime, a subliniat că tromba de apă raportată nu ar fi trebuit să fie suficientă pentru a scufunda o navă de dimensiunea și construcția respectivă. El a afirmat: „Este neobișnuit ca o navă comercială, certificată pentru astfel de condiții, să fie implicată într-un eveniment atât de grav, mai ales în condițiile meteo raportate, care ar fi trebuit să fie gestionabile pentru navă.”

În ciuda tuturor acestor speculații, dispariția milionarului și a celorlalte persoane rămâne un mister, iar ancheta continuă pentru a dezvălui ce s-a întâmplat cu adevărat în acea zi fatidică. Purtătorul de cuvânt al milionarului a evitat să comenteze public detaliile incidentului, adâncind și mai mult misterul din jurul acestei tragedii maritime.