MENIU

Ministrul de externe al Ungariei, declaraţie uimitoare despre Rusia şi ţările NATO

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, a apreciat drept ''nerealist'' faptul ca Rusia să atace vreun stat membru al NATO, opinie ce contrastează cu cea a unor membri ai Alianței Nord-Atlantice din regiune care consideră Moscova o amenințare reală, relatează marți agenția Reuters.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au deteriorat după ce Moscova a anexat Crimeea în martie 2014 și i-a susținut pe separatiștii proruși în estul Ucrainei.

Țări membre ale NATO, inclusiv Polonia și republicile baltice, și-au exprimat preocuparea că s-ar putea ca ele să devină țintele unor acte ostile din partea Rusiei și, luna trecută, liderii din NATO au convenit asupra desfășurării de forțe militare și de sporire a patrulelor aeriene și navale în zona respectivă.

''Nu cred că este o ipoteză realistă astăzi că Rusia va ataca vreun membru al NATO'', a declarat șeful diplomației ungare într-un interviu pentru portalul Index.hu.

În opinia lui Szijjarto, fiecare stat membru al NATO are sentimente cu o ''intensitate diferită'' despre amenințarea percepută dinspre Rusia și că el respectă alte opinii. ''Nu cred că Rusia va reprezenta o amenințare existențială pentru noi'', a mai spus ministrul ungar.

Mai multe articole despre:
0 Rusia NATO Peter Szijjarto