MENIU

Ministru: Putin, un dictator îngrozitor: A ordonat cele mai îngrozitoare crime din Ucraina 

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a ordonat cele mai îngrozitoare crime în Ucraina, a spus ministrul britanic al afacerilor externe. 

Ministrul britanic al afacerilor externe, Liz Truss, l-a descris pe președintele rus, Vladimir Putin, drept ”un dictator îngrozitor” care conduce un război ce nu a fost nici legal, nici justificat, adăugând că liderul rus a ordonat ”cele mai îngrozitoare crime în Ucraina”. 

”Am văzut violarea sistematică a femeilor. Am văzut atacuri asupra civililor, inclusiv la centrul comercial de săptămâna aceasta (atacul de la mall-ul din Kremenciuk –n.red). Și trebuie să ne asigurăm nu doar că ucrainenii reușesc să alunge Rusia din Ucraina, ci și că oamenii sunt trași la răspundere pentru aceste crime îngrozitoare care au fost comise”, a declarat Truss.

”Nu l-am întâlnit pe Vladimir Putin. Nu cunosc motivațiile pentru care duce acest război îngrozitor. Tot ce știu este că prioritatea noastră absolută trebuie să fie să oprim acest război, să-l împingem pe Vladimir Putin și trupele ruse afară din Ucraina, altfel vom trăi într-o Europă mult mai puțin sigură”, a mai spus ministrul.

Mai multe articole despre:
vladimir putin razboi ucraina Liz Truss