MENIU

Miliardarul care nu este dorit nicăieri

Abramovici, în vacanţă cu soţia însărcinată

Roman Abramovici nu este dorit  nici în Elveţia. Cererea de rezidenţă a miliardarului rus  a fost refuzată de statul elveţian, prezenţa lui fiind considerată un potenţial pericol pentru siguranţa statului, potrivit Mediafax, care citează BBC.

Poliţia federală elveţiană a sfătuit oficialităţile să respingă cererea acestuia datorită suspiciunilor de spălare de bani şi posibilelor contacte cu lumea interlopă. Miliardarul neagă vehement aceste acuzaţii.

Refuzul acestei cereri este pusă pe seama contextului politic din Ţara Cantoanelor, speculează BBC. Elveţia a fost ani la rând un paradis fiscal, dar acest lucru s-a schimbat în ultimii ani. Persoanele controversate sau suspecte nu au mai primit reşedinţă.

La începutul acestui an, miliardarul rus a renunţat la viza britanică, după ce a primit cetăţenia israeliană. Deţinătorii paşaportului israelian pot călători fără viză în Marea Britanie.

Roman Abramovici este unul dintre cei mai bogaţi oligarhi ruşi. Acesta a fost un apropiat al fostului preşedinte Boris Elţîn, iar presa speculează că ar avea o relaţie apropiată şi cu preşedintele Putin.

Mai multe articole despre:
miliardar dorit nicaieri