MENIU

Metroul londonez va circula 24 de ore din 24 în weekend, din septembrie 2015

Metroul londonez va circula 24 de ore din 24 în week-end, din septembrie 2015

Metroul londonez, care transportă până la 4 milioane de călători pe zi, va funcționa 24 de ore din 24 la fiecare sfârșit de săptămână, începând din 12 septembrie 2015, a anunțat miercuri Transport for London (TFL).

Intrarea în vigoare a Night Tube, promisiune a primarului Londrei, Boris Johnson, urmează să coincidă cu începerea Cupei Mondiale la rugby, care se va desfășura între 18 septembrie și 31 octombrie 2015 în Anglia. Trenurile vor circula noaptea aproximativ din 10 în 10 minute pe principalele linii care străbat centrul capitalei britanice.

'Peste jumătate de milion de londonezi utilizează deja metroul vinerea și sâmbăta după ora 22.00. Introducerea Night Tube este o etapă istorică pe drumul spre modernizarea' celui mai vechi metrou din lume, a spus Mike Brown, director al London Underground.

'S-a crezut multă vreme că este imposibil ca trenurile să circule toată noaptea. Într-un an însă vom avea un serviciu la nivelul unui oraș mondial în mișcare 24 de ore din 24', a afirmat Boris Johnson.

Mai multe articole despre:
Londra Marea Britanie metrou circulaţie