MENIU

Meniul încărcat al unui deținut condamnat la moarte. A cerut un festin cu 5 feluri de mâncare

Ultimele mese ale condamnaților la moarte continuă să atragă atenția publicului, în special datorită cererilor neobișnuite și uneori bizare. Un exemplu recent este cazul lui Freddie Eugene Owens, un american care a fost executat pe 20 septembrie în Carolina de Sud, unde a cerut un adevărat festin înainte de a fi supus injecției letale.

Care a fost ultima dorință culinară a bărbatului

Owens a fost arestat pentru crimă în 1997, victima sa fiind Irene Grainger Graves, o mamă singură cu trei copii, care a fost împușcată în timpul unei ture de noapte la un magazin. Ca prima persoană executată în Carolina de Sud în ultimii 13 ani, Owens a dorit să fie amintit.

Conform unui purtător de cuvânt al Departamentului Închisorilor din Carolina de Sud, Owens a solicitat pentru ultima masă coaste bine prăjite, doi burgeri cu brânză din belșug, aripioare de pui crocante, cartofi prăjiți, o plăcintă cu mere și două sucuri de căpșuni. Cu doar două zile înainte de execuție, co-inculpatul său a semnat o declarație în care susținea că Owens nu se afla în zonă în momentul crimei. Cu toate acestea, instanța nu a fost convinsă, având în vedere că Owens își mărturisise vinovăția în fața mai multor persoane, inclusiv doi ofițeri de poliție și iubita sa.

Înainte de a primi injecția letală, Owens și-a luat rămas bun de la avocatul său. Gerald King a descris execuția ca fiind o „tragedie”, subliniind că „infanzia lui Owens a fost marcată de suferință, iar perioada sa adultă a fost petrecută în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Erorile legale și dovezile false au dus la această situație, pentru care ar trebui să ne fie tuturor rușine”, a declarat avocatul pentru USA Today.