MENIU

Mărturisiri șocante ale supraviețuitorilor din închisorile din Coreea de Nord

Mărturisiri șocante ale supraviețuitorilor din închisorile din Coreea de Nord

Un clip realizat de organizația Amnesty International prezintă condițiile groaznice cu care se confruntă cei închiși în închisorile din Coreea de Nord. 

Patru supraviețuitori din închisorile din Coreea de Nord au vorbit despre condițiile cumplite pe care le-au avut de înfruntat, într-un clip realizat de organizația Amnesty International, scrie Daily Mail

Kim Young Soon a petrecut nouă ani în închisoarea Yodok, alături de părinții ei în vârstă și patru dintre copiii ei, pentru a bârfit despre o presupusă aventură amoroasă pe care ar fi avut-o dictatorul Kim Jong-il, decedat în 2011. Atât părinții, cât și copiii ei au murit, răpuși de foame și de epuizare. 

"Când părinții mei au murit, n-am avut sicrie pentru ei. I-am înfășurat în niște saci, i-am cărat în spate și i-am îngropat singură. La fel s-a întâmplat și cu copii mei", scrie Kim Young Soon. 

Și un fost gardian nord-coreean a acceptat să vorbească în clipul realizat de Amnesty International, sub protecția anonimatului. El a recunoscut că unii gardieni obișnuiesc să violeze deținute și să le ucidă ulterior. De asemenea, a descris cele mai răspândite două metode de ucidere a deținuților. În primul caz, ei sunt puși să-și sape singuri gropile, după care sunt loviți în spatele capului cu un ciocan metalic. Cealaltă metodă este reprezentată de strangularea cu un furtun de cauciuc. 

Potrivit estimărilor, peste 200.000 de oameni sunt ținuți în închisoarile din Coreea de Nord. 

Din cauza lipsei alimentelor, unii prizonieri ajung să mănânce nutreț sau chiar mâncare nedigerată din fecalele animalelor.