MENIU

Mărturii cutremurătoare după tragedia din Coreea de Sud. O tânără a murit chiar de ziua tatălui ei

Tragedie în Coreea de Sud / Foto: Profi Media

Mărturii cutremurătoare ies la iveală după tragedia din Coreea de Sud, unde peste 150 de persoane au murit, iar 82 au fost rănite. O tânără și-a pierdut viața chiar de ziua tatălui ei, căruia îi făcuse cadou o cină în familie.

„Am crezut că nu mai am nicio grijă acum, pentru că mi-am crescut toți copiii, dar nu știu cum să continui să trăiesc”, a declarat tatăl fetei pentru presa locală.

Tânăra se gândise să îi facă un cadou tatălui său, cu ocazia aniversării, așa că rezervase o cină pentru părinții ei la un restaurant. Îi trimisese un mesaj: „Distracție frumoasă cu mama”. 

Tragedia a avut loc, sâmbătă, la o petrecere de Halloween, după ce zeci de oameni s-au calcat în picioare, într-un cartier cu cluburi de noapte.

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a anunţat o perioadă de doliu naţional până când consecinţele dezastrului vor fi ţinute sub control. Oficialii sunt acum instruiţi să efectueze o revizuire de urgenţă a tuturor sărbătorilor de Halloween şi a altor festivităţi locale.

Busculada de Halloween din Itaewon este unul dintre cele mai grave dezastre din Coreea de Sud de la naufragiul unui feribot, în 2014, în urma căruia au murit 304 persoane, în principal elevi de liceu.

Mai multe articole despre:
busculada coreea de sud