MENIU

Maraton la vârsta de 92 de ani. O femeie din Carolina de Nord a alergat 42 de kilometri

Harriette Thompson

Sportul nu are vârstă pentru o americancă de 92 de ani. Venerabila doamnă din statul Carolina de Nord a stabilit un record memorabil: a devenit cea mai în vârstă femeie din lume care aleargă un maraton.

La 92 de ani şi 65 de zile, Harriette Thompson continuă să alerge. Și nu 100-200 de metri, ci zeci de kilometri.

Americanca, care a supravieţuit bătăliei cu cancerul, a intrat duminică în Cartea Recordurilor drept cea mai în vârstă femeie din lume care aleargă un maraton. Nonagenara a avut nevoie de 7 ore, 24 de minute şi 36 de secunde pentru a parcurge cei 42 de kilometri ai Rock ’n’ Roll Marathon din San Diego.

De profesie pianistă, doamna Thompson a mărturisit după cursă că a avut parte de un an dificil.

"Nu m-am putut antrena foarte bine deoarece soţul a fost foarte bolnav și a trebuit să stau o vreme cu el, iar după ce a murit, am avut nişte probleme la un picior", a declarat alergătoarea.

Thompson a spus că nu este sigură că va mai alerga și la anul, dar că este fericită să strângă bani pentru cercetarea contra cancerului.

"Nu știu dacă aș mai fi trăit astăzi dacă nu alergam", a mai declarat maratonista. Precedentul record de vârstă pentru maraton fusese stabilit în urmă cu cinci ani, la Honolulu, de o atletă în vârstă de 92 de ani şi 19 zile.

Mai multe articole despre:
maraton Carolina de Nord