MENIU

Manualul ororilor. Cum sunt instruiți teroriștii Hamas să tortureze și să ucidă "ca la carte" - VIDEO

Teroriștii Hamas nu acționează la întâmplare sau sub imperiul furiei de moment când comit atrocități greu de deschis. Acțiunile lor brutale și primitive sunt deprinse dintr-un ghid al teroristului, prezentat jurnaliștilor CNN de către președintele israelian Isaac Hertzog. În document se precizează clar că prizonierii trebuie folosiți și ca scut uman. Atenție, urmează descrieri cu un puternic impact emoțional! 

Președintele Israelului, Isaac Herzog, a prezentat o broșură despre care susține că este ”manualul de tortură al Hamas”. Potrivit acestuia, luptătorii grupării sunt învățați cum să folosească ostaticii pe post de scuturi umane, dar și cum să opereze armele pe care le au asupra lor, scrie The Jerusalem Post.

 

Ghidul prezentat presei nu lasă nimic la voia întâmplării: teroriștilor li se explică în pași detaliați cum trebuie tratați ostatici, din momentul capturării, trecând prin etapele de tortură și, eventual, ucidere sau eliberare.

 

De altfel, luptătorii sunt avertizați că ostaticii ar trebui "uciși atunci când este necesar", pentru că trebuie folosiți și ca scuturi umane.

 


În manual există și indicații despre utilizarea grenadelor, a bastoanelor cu electroșocuri, precum și despre cum trebuie organizate ambuscade menite să stârnească haos și groază.

 


„Ne confruntăm cu un inamic extrem de crud și inuman, pe care trebuie să-l înfruntăm fără milă. Acest document a fost găsit pe corpul unuia dintre teroriști. Această broșură este un manual de operare, și prezintă cum să intri în curțile cetățenilor, în oraș, în kibuț, în moșav...Și în primul rând ce faci când îi găsești pe cetățeni? Îi torturezi. Aceasta este broșura care spune exact cum să-i torturezi, cum să-i răpești” a afirmat Isaac Herzog într-o intervenție live la CNN; citat de The jerusalem Post. 

 

 

 

Mai multe articole despre:
manualul torturilor hamas instructaj israel teroristi