MENIU

MAI RĂU CA-N ROMÂNIA: Un englez a murit îngheţat, ambulanţa a ajuns după 16 ore

Noi dezvăluiri şocante depre criza fără precedent prin care trece sistemul public de sănătate din Marea Britanie (NHS). Un pacient ar fi murit îngheţat, după 16 ore în care nimeni nu i-a acordat ajutor, iar dispecerii de la ambulanţă n-au considerat că e o urgenţă, relatează BBC.

Cazul ar fi avut loc pe 27 decembrie şi este doar unul dintre cele 41 de incidente majore din perioadă sărbătorilor de iarnă, numai în estul Angliei, potrivit unei evidenţe puse la dispoziţia reporterilor BBC de o sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Serviciul de ambulanță a primit un apel, chiar de la poliţie, în legătură cu un bărbat aflat în faţa locuinţei sale, care nu părea să se simtă bine, dar pentru că era conștient şi nu avea "răni evidente", dispecerul a decis că nu are nevoie de o ambulanță. Un al doilea apel despre aceeaşi persoană a sosit 16 ore mai târziu, când bărbatul nu mai respira şi nu mai prezenta semne vitale. Ambulanţa a sosit în opt minute şi a confirmat că bărbatul a murit, cel mai probabil, de frig. Pe fondul acestor dezvăluiri, managerul serviciului de ambulanţă din estul Angliei şi-ar fi înaintat demisia, precizează BBC.

Această nouă dezvăluire vine pe fondul unor acuzaţii similare, precum cea lansată de un parlamentar, care susţine că 20 de oameni ar fi murit într-o perioadă de 12 zile, din cauza disfuncţionalităţilor majore, pe fondul crizei de fonduri şi de personal din NHS.

În lista scurtă prezentată de BBC, sunt amintite cazurile a doi bărbaţi care au făcut infarct, iar ambulanţele au ajuns după mai bine de 6 ore, precum şi al unui pacient care a murit aşteptând salvarea, care a ajuns după 17 ore. 

Mai multe articole despre:
ambulanţă criză NHS