MENIU

Luis a fost găsit de familia sa, după 73 de ani de căutări. A fost răpit din parc pe când era un copil

Un bărbat de 79 de ani, răpit în 1951 din Oakland, California, a fost recent găsit în viață pe coasta de est a Statelor Unite, în urma unei căutări care a durat peste șapte decenii.

Luis Armando Albino, pe atunci un băiețel de șase ani din Puerto Rico, a fost răpit în timp ce se juca într-un parc din West Oakland. O femeie necunoscută l-a ademenit cu promisiuni de bomboane, lăsând familia sa cu un gol imens și întrebări fără răspuns.

De-a lungul anilor, familia lui Luis a trăit cu durerea dispariției sale. O fotografie cu băiatul zâmbitor a fost păstrată cu sfințenie în casele rudelor, amintind de pierderea suferită. Mama sa nu a renunțat niciodată la speranță, păstrând vie amintirea fiului ei până la moartea sa în 2005.

O descoperire neașteptată

Povestea ia o întorsătură surprinzătoare în 2020, când Alida Alequin, nepoata lui Luis, în vârstă de 63 de ani, decide să facă un test ADN „pentru distracție”. Rezultatele arată o potrivire de 22% cu un bărbat necunoscut. În 2024, Alida și fiicele ei își reîncep căutările, vizitând biblioteca publică din Oakland, unde descoperă articole vechi de ziar și o fotografie cu Luis și fratele său Roger. Aceste dovezi le confirmă că sunt pe calea cea bună, determinând-o pe Alida să contacteze poliția din Oakland.

Autoritățile redeschid cazul, iar FBI-ul se implică în investigație. Luis este localizat pe coasta de est, iar testele ADN confirmă ceea ce părea de necrezut: bărbatul găsit este într-adevăr Luis Armando Albino, copilul dispărut cu 73 de ani în urmă. Pe 20 iunie 2024, anchetatorii aduc vestea uimitoare familiei. Alida își amintește momentul emoționant: „Nu am început să plângem decât după ce au plecat anchetatorii. Eram în extaz”.

Reîntâlnirea emoționantă

La 24 iunie, Luis se întoarce în Oakland pentru a se reîntâlni cu familia sa pierdută. Momentul reîntâlnirii cu fratele său Roger este deosebit de emoționant, cei doi îmbrățișându-se și discutând despre ziua răpirii, serviciul militar și multe altele. Luis Armando Albino a fost crescut pe coasta de est de un cuplu care l-a considerat propriul lor fiu. În ciuda începutului traumatizant, Luis a dus o viață plină: a devenit pompier, a servit ca pușcaș marin în Vietnam și este acum tată și bunic.

Povestea lui Luis este un testament al speranței și al puterii legăturilor familiale, demonstrând că, în ciuda timpului și distanței, dragostea și căutarea adevărului pot învinge orice obstacol.