MENIU

Lovitură pentru Le Pen. Succesorul ei în fruntea FN, învins de acuzațiile de negaționism

Președintele interimar al Frontului Național, Jean-François Jalkh, a decis să renunțe la această funcție pe fondul acuzațiilor de negaționism formulate la adresa sa, anunță Liberation. Este o lovitură pentru Marine Le Pen și partidul ei, care nu reușește să se desprindă de rădăcinile antisemite.

Jean-François Jalkh, vicepreședintele partidului, care a preluat șefia interimară după ce Marine Le Pen a demisionat pentru a se concentra pe candidatura prezidențială, a făcut deja un pas înapoi. Decizia vine pe fondul acuzațiilor de negaționism lansate la adresa lui sa.

Scandalul a izbucnit după apariția în presă a unui interviu mai vechi în care Jean-François Jalkh punea sub semnul întrebării veridicitatea camerelor de gazare.

Mai exact, el susținea că informațiile privind gazul folosit de naziști nu sunt veridice. "Consider ca din punct de vedere tehnic este imposibil de folosit în exterminarea în masa. De ce? Pentru că dureaza mai multe zile pentru a decontamina camera (...) unde a fost folosit Zyklon B", a spus Jalkh în respectivul interviu.

Nici Marine Le Pen nu este străină de acuzațiile legate de Holocaust. 

Marine Le Pen a afirmat pe 9 aprilie că "Franţa nu este responsabilă de Razia de la Velodromul de iarnă", operaţiunea de arestare în Paris şi deportare a 13.000 de evrei, în anul 1942.

Israelul a atras atenţia că declaraţiile lui Marine Le Pen "intră în contradicţie cu adevărul istoric".