MENIU

Lovitura la care nu se aștepta Putin - trădătorii se înmulțesc: "Sunt foarte mulţi, ei dispar din vieţile noastre"

Vladimir Putin a comunicat, joi, că numărul trădătorilor din Rusia creşte. Acesta i-a dat drept exemplu pe cei care demisionează de la locul de muncă şi pe cei care aleg să părăsească ţara.

Observaţia a fost făcută de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, la o zi distanţă după ce preşedintele Federaţiei Ruse i-a acuzat pe ruşii pro-occidentali că fac parte din categoria „trădătorilor naţionali din coloana a cincea”. 

"Mulţi oameni îşi arată adevărata faţă în asemenea momente dificile. Foarte mulţi oameni se arată a fi, după cum spunem noi în rusă, trădători", a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului, după ce a fost chestionat referitor la afirmaţia Kremlinului potrivit căreia Rusia urmează să treacă printr-un proces „natural şi necesar” de „autocurăţire”. 

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a explicat şi cum se va realiza această „autocurăţire”: „Ei dispar din însăşi vieţile noastre. Unii oameni îşi părăsesc posturile, unii lasă în urma viaţa de muncă activă, unii părăsesc ţara şi se mută în alte ţări. Aşa are loc această curăţire”. 

Vladimir Putin a afirmat că oamenii ar trebui să „facă distincţie între patrioţii adevăraţi şi scursuri şi trădători”. 

Joi, Dmitri Peskov a anunţat că Vladimir Putin nu doreşte să-şi viziteze trupele din Ucraina.