MENIU

Liderul UKIP, nouă declaraţie ŞOC: "N-am nicio problemă cu românii. Am o problemă MARE cu România"

Nigel Farage, lider UKIP

Nigel Farage, liderul UKIP, a făcut o nouă declaraţie de presă şocantă, după interviul acordat unui post de radio din Londra, în care a declarat că nu ar fi de acord să aibă vecini români, spunând despre aceştia că sunt traficanţi de carne vie.

Liderul UKIP este, din nou, acuzat de presă că face declaraţii rasiste, el încercând să îşi scuze o parte din declaraţiile trecute într-un nou interviu, cu jurnalistul Jeremy Paxman de la BBC şi reuşind doar să înfurie şi mai mult opinia publică.

După ce a fost întrebat, chiar la începutul interviului: "Care e problema ta cu românii", Nigel Farage a încercat să explice declaraţiile anterioare, spunând că "nu are nicio problemă cu românii", dar are "o mare problemă cu România". Liderul UKIP a continuat, spunând că a vizitat România: "Comunismul a căzut cu puţin peste 20 de ani în urmă. N-a reuşit să facă tranziţia la o democraţie modernă vestică", a spus Farage.

Farage a mai explicat că România este "în strânsoarea crimei organizate" şi că "problema românească este foarte serioasă" decât orice altă infracţiune comisă de persoane din alte state membre ale Uniunii Europene.

Politicianul britanic a fost silit să admită, însă, că în publicitatea electorală făcută de partidul său în The Daily Telegraph s-a strecurat o "eroare", pentru că nu este reală cifra conform căreia 7 la sută dintre infracţiuni sunt comise de români în Marea Britanie: "A fost simplificat. Era vorba de reţele infracţionale", a precizat Farage.