MENIU

Legendara Martina Navratilova anunță că a scăpat de cancerul dublu devastator, după 4 luni - Mărturii dure din timpul bolii - VIDEO

Martina Navratilova Foto: Profi Media

Veste uriașă pentru o mare campioană a sportului alb. Martina Navratilova, jucătoare de top a anilor 70-80, anunță că a învins boala grea cu care se confrunta de câteva luni. 

Fosta stea a tenisului feminin Martina Navratilova a anunţat că a învins cancerul, la aproape patru luni după ce dezvăluise că a fost diagnosticată cu această maladie la gât şi la sân, informează Reuters, preluată de agerpres.ro.

Navratilova a anunțat că a intrat în remisie în cadrul interviului din cunoscuta emisiune TalkTv a jurnalistulu ibritanic Piers Morgan. Câștigătoarea a 59 de titluri de Grand Slam, Martina Navratilova, își dezvăluie diagnosticul de cancer dublu devastator.

"Din câte ştiu ei, nu mai sunt bolnavă de cancer", a declarat Navratilova într-un interviu acordat jurnalistului Piers Morgan pentru TalkTV, care va fi difuzat integral marţi. Ea a adăugat că va trebui să facă în continuare radiaţii la sân, "dar numai pentru câteva săptămâni şi este mai mult preventiv decât orice altceva".

„Renunțarea nu a fost niciodată o opțiune pentru mine”, a mai spus Navratilova, mărturisind că a fost o veste și o luptă devastatoare cu cele două cancere diagnosticate..

Americanca de origine cehă, care a cucerit în total 59 de titluri de Mare Şlem la simplu, dublu şi dublu mixt, este considerată una dintre cele mai mari jucătoare din toate timpurile, Ea anunţase imediat după Anul Nou că suferă de cancer în faza 1 la gât şi la sân, maladie împotriva căreia se pregăteşte să "lupte" cu toate forţele.

"Această dublă lovitură este gravă, dar totuşi reversibilă", declara la începutul lunii ianuarie fosta jucătoare, în vârstă de 66 de ani, exprimându-şi speranţa "într-un rezultat favorabil" al tratamentului, început chiar la începutul acestui an.

Ea a făcut niște analize în noiembrie 2022, după ce i s-a descoperit un nodul (limfom) la gât, care s-a inflamat. Ulterior, acesta s-a dovedit cancerigen. În același timp, în cursul altor investigații, i s-a descoperit și cancerul la sân. Ambele cancere erau in stadiul I, potrivit medicilor. Navratilova a început tratamentul din luna ianuarie a acestui an.

Nu este prima oară când marea fostpă jucătoare se confruntă cu cancerul. În urmă cu 12 ani, în 2010, ea a mai avut cancer la sân, însă s-a tratat și a scăpat de cumplita boală în jumătate de an.

Născută în Cehia, Navratilova a obţinut cetăţenia americană în 1981. Marea sa rivală pe terenurile de tenis, care i-a devenit prietenă, Chris Evert (68 de ani), a dezvăluit în ianuarie 2022 că suferă de cancer ovarian, pe care l-a tratat cu succes.