MENIU

Lavrov, anunţ de ultima oră privind relaţiile dintre Rusia şi SUA. Este oficial

Statele Unite au transmis "semnale" în sensul intenţiei de a începe să remedieze relaţiile cu Rusia, afectate de criza din Ucraina, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus o serie de sancţiuni Rusiei, pe fondul crizei din estul Ucrainei. Moscova a luat măsuri simetrice. Cu toate acestea, Rusia şi Statele Unite au continuat cooperarea în anumite domenii, inclusiv pentru semnarea acordului nuclear internaţional cu Iranul.

Serghei Lavrov a subliniat că Administraţia de la Moscova este deschisă dialogului cu Washingtonul, subliniind însă că Rusia "nu va cerşi" relaţii mai bune.

"Dar, dacă primim o propunere de redeschidere, chiar şi în mod gradual, a canalelor de comunicare, a mecanismelor pentru dialog şi cooperare blocate de partenerii noştri americani, sunt convins că vom relansa aceste canale", a spus Lavrov. "Deja primim astfel de semnale din partea americanilor, chiar dacă până acum nu într-un mod foarte clar", a subliniat Lavrov.

Mai multe articole despre:
0 Rusia SUA decizii Lavrov reluare