MENIU

La un pas de dezastru! Atentat terorist planificat la concertele lui Taylor Swift

Cancelarul austriac Karl Nehammer a anunțat pe rețeaua socială X că anularea concertelor lui Taylor Swift din Austria reprezintă o dezamăgire considerabilă pentru fanii vedetei americane, dar a subliniat că s-a reușit prevenirea unei tragedii. Concertele, care erau programate să aibă loc în Viena, au fost anulate după ce autoritățile austriece au dejucat un atentat terorist planificat.

Ce a transmis cancelarul austriac Karl Nehammer

Nehammer a subliniat gravitatea situației și a mulțumit cooperării intense dintre forțele de ordine și agențiile de informații, care au permis identificarea și neutralizarea amenințării înainte de a se materializa. „Informațiile austriece și internaționale au fost cruciale în identificarea și prevenirea acestei amenințări”, a declarat Nehammer.

Într-o acțiune coordonată, poliția austriacă a arestat două persoane, inclusiv un tânăr de 19 ani, suspectat de planificarea unui atac terorist islamist. Cetățeanul austriac, care avea legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic, a fost prins într-o operațiune desfășurată în Austria Inferioară. Potrivit directorului general al Securității Publice, Franz Ruf, autoritățile au descoperit pregătiri specifice pentru atacuri și au confiscat substanțe chimice de la domiciliul suspectului.

Biletele evenimentului vor fi rambursate

Organizatorul evenimentului, Barracuda Music, a anunțat că toate biletele vor fi rambursate automat în termen de 10 zile lucrătoare. Aproximativ 170.000 de fani erau așteptați la stadionul din Viena pentru spectacolele anulate.

Fanii lui Taylor Swift au reacționat cu tristețe și dezamăgire pe rețelele sociale, exprimându-și regretul pentru anularea concertelor și eforturile irosite în pregătirea pentru eveniment.

Această încercare de atac terorist reamintește de tragedia din 2017, când un atentat sinucigaș la concertul Arianei Grande din Manchester a ucis 22 de persoane și a rănit peste 100, subliniind importanța măsurilor de securitate riguroase la evenimentele de mare amploare.