MENIU

La un pas de Al Treilea Război Mondial. Avertisment sumbru pentru omenire

Acordul dintre Teheran si Washington privind programul nuclear ar putea declansa un grav conflict international, daca Donald Trump nu va fi de acord cu termenii deja stabiliti intre Iran si SUA.

Hossein Dehghan, ministrul Apararii al Iranului, a declarat ca tarile din Orientul Mijlociu se vor simti in pericol daca Donald Trump isi respecta promisiunile din timpul campaniei, respectiv anularea reglementarii internationale, calificata de noul presedinte al SUA “cel mai rau acord negocial vreodata”.

"Judecand dupa felul de a fi al lui Donald Trump si faptul ca el masoara costurile fiecaror actiuni in bani, suntem de parere ca nu va recurge la masuri extreme impotriva tarii noastre. Inamicii ar putea porni un razboi impotriva noasta bazat strict pe calcule false si luand in considerare doar capacitatile lor financiare. Un astfel de razboi ar insemna distrugerea Israelului si ar arunca intr-o prapastie intreaga regiune si asta ar duce catre un razboi mondial", a declarat Hossein Dehghan.

La randul lor, israelienii au declarat ca vor sa poarte o serie de discutii cu Trump despre guvernul de la Teheran si programul sau nuclar. Miliardarul republican a promis in timpul campaniei electorala ca va renunta la acordul nuclear semnat de zece puteri ale lumii cu Teheranul. Potrivit acestui acord, iranienii au acceptat sa-si reduca programul nuclear controversat in schimbul ridicarii treptate a sanctiunilor internationale.

Mai multe articole despre:
Iran Donald Trump