MENIU

Kremlinul: Rusia nu a amenințat Occidentul cu folosirea armelor nucleare

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, joi, că Rusia nu a amenințat Occidentul cu utilizarea armelor nucleare, pentru a menține controlul asupra Peninsulei Crimeea, anexate în martie 2014, transmite Sputnik News. Reacția Kremlinului vine după ce publicația The Times a relatat, citând notițe luate de un oficial american, în timpul unei întâlniri cu reprezentanți ruși, care indicau că Rusia ar pune presiuni în această direcție, dacă NATO va trimite trupe adiționale, în statele baltice, informează HotNews.ro.

"Bineînțeles că nu. Este un exemplu clasic al isteriei menite să demonizeze țara noastră, care învârte situația în jurul lor, în planurile de informare, nefiind ghidat de nicio informație fundamentală, apoi se sperie de ceea ce au scris", le-a spus Peskov, jurnaliștilor de la Moscova.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a adăugat că "astfel de publicații nu trebuie luate în serios", referindu-se la The Times și The Independent, care a preluat, ulterior, informațiile.

The Times, citat de The Independent, a relatat, joi, că Rusia ar fi amenințat cu un "spectru de răspunsuri de la nuclear la non-militar", dacă NATO dislocă mai multe trupe în Lituania, Letonia și Estonia și pentru a apăra anexarea Peninsulei Crimea. Totodată, Moscova ar fi avertizat că "aceleași condiții" care au determinat-o să acționeze militar, în Ucraina, există și în cele trei țări baltice, toate membre NATO.