MENIU

Kremlinul a respins propunerea Kievului de a înceta atacurile de Paște! Ucrainenii sunt sfătuiți să nu meargă la biserici

Trupele rusești continuă bombardamentele în sudul Ucrainei. Serviciile militare britanice susțin că rușii își doresc să treacă de Nikolaev și să ajungă la Odesa. Însă, rușii se lovesc în continuare de rezistența ucraineană. 

Kremlinul a respins propunerea Kievului de a înceta atacurile de Paște. Vladimir Putin nu a fost de acord cu acest lucru, astfel că bombardamentele continuă chiar și înaintea Învierii. Ucrainenii sunt sfătuiți să nu meargă la biserici în această noapte.

Propaganda de la Moscova acuză Ucraina că își va bombarda propriile biserici, după ce au apărut informații potrivit cărora Putin a ordonat bombardarea lăcașurilor de cult ucrainene în zi de mare sărbătoare. În căutarea unei soluții, inclusiv Papa Francisc a încercat obținerea unui armistițiu între cele două țări aflate în război.

Suvernaul Pontif s-a alăturat astfel apelului făcut de Organizația Națiunilor Unite, care, de asemenea, le-a cerut părţilor să înceteze luptele în vederea unei „pauze umanitare” de patru zile, de joi şi până duminică în care oamenii să poată fi evacuați din calea luptelor. Fug oamenii din Ucraina, doar în România au ajuns peste 800.000 de ucraineni.

Majoritatea refugiatiilor fiind femei si copii, care își vor petrece sărbătorile departe de cei dragi. Barbații cu varste de peste 18 ani, tați, copii, frați, poate chiar si bunici, au fost nevoiți să rămână pentru a lupta împotriva trupelor rusești chiar, iată, chiar și de Paște. Între timp, Pentagonul a invitat 40 de ţări aliate să se întâlnească marți în Germania pentru a discuta despre nevoile de securitate pe termen lung ale țării vecine.

Miniştrii ai apărării şi generali cu rang înalt din 20 de ţări, membre sau nu ale NATO, au acceptat deja invitaţia secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, de a se întâlni. 

Mai multe articole despre:
atac ucraina paste rusia