MENIU

Kim Jong-un și-a anulat vizita în Rusia. Care este motivul

<p>Kim Jong-un&nbsp;</p>

Liderul nord-coreean Kim Jong-un și-a anulat vizita în Rusia, cu ocazia ceremoniilor de 9 mai, Ziua Victoriei. Motivul: Moscova ar fi refuzat să-i acorde un tratament preferențial.

Un purtător de cuvânt al lui Vladimir Putin a anunțat, citând „canale diplomatice”, că liderul comunist nu va mai face deplasarea în Rusia din cauza unor „probleme interne nord-coreene”.

Cu toate că purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a oferit alte detalii, ziarul sud-coreean Chosun Ilbo a scris că anularea călătoriei a fost cauzată de refuzul Moscovei de a-i acorda lui Kim Jong-unun tratament special față de ceilalți oaspeți prezenți la eveniment, scrie evz.ro.

„Fără un sistem de securitate maxim, Kim ar fi reprezentat inevitabil un spectacol straniu pentru presa mondială.”, notează ziarul de la Seul.

Ziarul adaugă că probabil el va fi înlocuit de președintele Prezidiului Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord, Kim Yong Nam.

În timp ce unii analiști apreciază că liderul de la Phenian s-a temut că un tratament egal cu ceilalți oaspeți i-ar strica aura de semizeu de la el de-acasă, există și speculații potrivit cărora tânărul dictatorul nord-coreean nu a dorit să supere China, având o întâlnire cu Putin înainte de a se vedea cu Xi Jinping, scrie The Telegraph.

Mai multe articole despre:
sistem de securitate Kim Jong-un vizita Moscova