MENIU

KFC, gafă uriașă în Germania. Și-a făcut promoție invocând pogromul nazist împotriva evreilor din "Noaptea de cristal"

Gafă uriașă a KFC în Germania, care le-a trimis abonaților pe aplicație un mesaj promoțional cu textul "Ziua comemorării nopții pogromului nazist - Răsfățați-vă cu mai multă brânză fragedă cu pui crocant". Compania americană și-a cerut scuze pentru asocierea sinistră și jignitoare. "Noaptea de cristal/Kristallnacht" este comemorată an de an pe 9 noiembrie. În 1938, naziștii au ucis sute de evrei și au trimis alte zeci de mii în lagăre de concentrare.Corectat cu https://www.corrector.co/ro/

KFC a explicat că totul s-a întâmplat din cauza unei erori in sistem. "Am trimis un mesaj incorect şi nepotrivit prin intermediul aplicaţiei noastre. Ne pare rău, ne vom revizui imediat procedurile interne pentru a ne asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla", potrivit Reuters.

 

În scursul "Nopții de Cristal", între zilele de 9 și 10 noiembrie 1938, în toată Germania au fost incendiate peste 200 de sinagogi, iar geamurile magazinelor evreiești au fost sparte, de unde și titulatura.

 

Potrivit estimărilor, între 100 și 400 de reprezentanți au comunității evreiești au fost uciși, iar circa 30.000 au fost reținuți și trimiși imediat în lagăre de concentrare.



Mai multe articole despre:
kfc kristallnacht noaptea de cristal pogrom