MENIU

Joe Biden, întâlnire crucială cu președintele Poloniei: Ultima oprire în cadrul turneului din Europa - Președintele SUA face anunțul zilei

Joe Biden, președintele Statelor Unite - Foto: Profi Media

Joe Biden se întâlnește astăzi cu președintele Poloniei, la Varșovia. Este ultima oprire în cadrul turneului pe care președintele american îl face în Europa. El a vizitat militarii Diviziei 82 aeropurtate aflați la mai puțin de 100 de kilometri de linia frontului din Ucraina. Liderul de la Casa Albă ajunge în Polonia după ce a participat, la Bruxelles, la trei summituri succesive, ale NATO, G7 şi Consiliului European, în contextul războiului din Ucraina. 

Președintele Statelor Unite ale Americii a ajuns în Polonia vineri după-amiază, într-un oraș aflat la 80 de kilometri de granița cu Ucraina. Aici, Joe Biden i-a vizitat pe militarii americani staţionaţi în Polonia, unde ar fi trebuit să fie prezent și președintele Poloniei. Avionul lui Andrzej Duda a avut însă probleme tehnice și a trebuit să se întoarcă la Varșovia.

Biden a primit și ultimele informații privind situația refugiaților din Ucraina. În Polonia sunt aproape trei sferturi din cele 4 milioane de persoane care au fugit din calea războiului.

Duda a cerut la summitul NATO o misiune militară de menținere a păcii în Ucraina, solicitare respinsă de aliați.

În timpul vizitei, Joe Biden a mâncat pizza împreună cu militarii americani, care au misiunea de a consolida apărarea NATO, alături de soldații polonezi.

Mai multe articole despre:
joe biden ucraina putin sanctiuni vizita europa