MENIU

Joe Biden declară război marilor companii FARMACEUTICE. "Fac profituri uriașe pe seama oamenilor bolnavi"

Președintele american Joe Biden a lansat un atac dur la adresa marilor companii farmaceutice, pe care le-a acuzat că fac profituri uriașe deoarece au deturnat sensul unor facilități fiscale de care beneficiază. Liderul de la Casa Albă a cerut, de exemplu plafonarea prețului insulinei, pentru a stopa adevărata speculă pe care o face "Big Pharma" cu tratamentul vital.

"Marile corporații nu profită doar de codul fiscal. Ele profită de dumneavoastră, consumatorii americani," a afirmat Biden în discursul despre ”Starea națiunii”.

 

Președintele american a afirmat că este nevoie de o plafonare a prețului insulinei, asta pentru că marile companii farmaceutice au ajuns să facă profituri colosale, cu un preț de producție infim.

 

"În fiecare zi, milioane de oameni au nevoie de insulină pentru a-și controla diabetul pentru a putea rămâne în viață. Insulina există de 100 de ani. Fabricarea ei costă companiile farmaceutice doar 10 dolari pe flacon, dar Big Pharma a taxat în mod incorect oamenii cu sute de dolari - și a obținut profituri record. Nu mai este cazul... Să plafonăm costul insulinei la 35 de dolari pe lună pentru fiecare american care are nevoie de ea.", a afirmat Biden Biden.

 

 

 
Mai multe articole despre:
biden big farma big pharma insulina profit urias